Iskola ma Print E-mail
Written by Administrator   
Saturday, 15 January 2011 14:18
There are no translations available.

Az iskola 1994-ben épült. Felszereltségét, állagát tekintve felveszi a versenyt a városi iskolákkal. Az iskola udvarában minden igényt kielégítő aszfaltos sportpálya van (normál kapu, kisméretű kapu, kosárlabda palánk, teniszháló és felrajzolt teniszpálya). A gyermekek minden nap –jó idő esetén- a szabad levegőn vannak. A napközi otthon látogatottsága 100%-os, ami a rendszeres foglakozásoknak köszönhető. Minden pénteken kézműves foglakozás van, rendszeresen van kerékpártúra, számháború, séták, vetélkedők stb. Az iskola komoly hangsúlyt fektet a német, és informatika oktatásra. A németet nemzetiségi nyelvként oktatják.
Az önkormányzat segítségével a feltételek adottak: a tanulást szemléltető eszközökkel, könyvekkel, új fénymásolóval, szoftverekkel támogatja. A számítógépek többségét az iskola vezetősége támogatás, adományok útján szerezte be. Minden tanulónak személyre szóló számítógépe van. A gyermekek szünetekben is hozzáférnek, így tanítói segítséggel megtanulnak kizárólag  oktató programokat használni, telepíteni. Ilyen szoftverek száma meghaladja az 50-et! Internet hozzáférés 4 tanulói gépen van. A könyvtár az elmúlt években pályázatok révén több, mint félmilliós értékben növekedett. A gyermekek szünetekben is hozzáférnek, kölcsönözhetnek is.
Az óvoda is az intézmény szerves része, ahol ovis oktatótó programok szintén vannak három számítógépen. Megújult a játszótér is pályázatok és helyi összefogás eredményeként: európai szabványnak megfelelő mászóka és csúszda, mérleghinta épült. Az étkeztetés az épületben lévő konyhán, helyben készített ételekkel történik (napi három alkalommal.)
Az iskola rendezvényeit az Összefogás Beziért Egyesület, a szülői munkaközösség és a helyi német kisebbségi önkormányzat is támogatja. Az iskolában művészetoktatás is van: az említett képzőművészet, valamint szintetizátor és zongora tanszakkal.
Last Updated on Monday, 07 February 2011 17:46
 

Energetikai pályázat

 

Könyvtár

 

Nameday

Ma 2020. January 21., Tuesday, Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.

Calendar

January 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Weather

 

         

Közmű szolgáltatók

 

 

 

Egyéb szolgáltatók

 

www.molnarkft.hu