Bezi Hagyományőrző Tánccsoport

2022-ben alakult meg a Bezi Hagyományőrző Tánccsoport, ami a település nemzetiségi vonalához csatlakozva a német nemzetiségi táncokat tanulja és mutatja be. Bezi Község Önkormányzatának és a Bezi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak a támogatásával heti gyakorlással készül a tánccsoport a bemutatókra. A csoportba 6 éves kortól csatlakozhatnak a gyerekek, felső korhatár nincsen, jelenleg is együtt táncolnak az iskolások és a felnőttek. A táncok elsősorban játékos páros és körtáncok, aminek német dalok és dallamok kísérnek. Az együttes szívesen lép fel helyi események alkalmával (falunap, idősek napja, egyéb ünnepélyek), de eleget tesznek más települések meghívásainak is.
Próbáinkat hetente egy alkalommal, keddenként tartjuk 16.30-tól a bezi Kultúrház nagytermében. 

Eddigi fellépéseink:

2023. március 18. Jótékonysági Gálaműsor Tét
2023. május 1. Majális Enesén
2023. június 17. Bezi falunap
2023. június 24. Polgárőr családi nap Enesén
2023. augusztus 11. XIII. Levéli Veterán Traktortalálkozó és Családi Nap
2023. augusztus 26. Kisbabot XII. Babfesztivál
2023. szeptember 23. Győrzámoly III. Vasvillára Fel! 
2023. szeptember 23. Fehértói falunap

Elérhetőségeink:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

KÉPGALÉRIA


pecsvaradi timeaPécsváradi Tímea vagyok, 54 éves korral, de néha 30 éves lélekkel és örök pozitív gondolkodással. Elsősorban édesanya vagyok, van 3 felnőtt gyermekem, másodsorban pedagógus tanítói és német nyelvtanári szakkal és ezek mellett minden érdekel, ami szép, közösség-és személyiségfejlesztő, aktivitást igénylő és mozgáshoz kapcsolódik. A tánc szeretete a lányomtól jött, 5 éves kora óta táncolt, négy és fél évet tanult a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnáziumban, egy sérülés miatt azonban fel kellett adni az álmait. Életem során rengeteget költöztem, Miskolcon születtem, Kőszegen nőttem fel, Győrben és Szombathelyen jártam főiskolára, éltem Sopronban 3 évet és Zircen 20-t, majd az élet visszaterelt Győrbe, hol 8 éve élek. Zircen tanítottam egy német nemzetiségi iskolában, ahol az az ötletem támadt, hogy alapítok egy német nemzetiségi tánccsoportot. Néhány év után kifogytam az internet adta ötletekből és Pécsett elvégeztem egy német nemzetiségi táncoktatói képzést, ami C-kategóriás táncoktatói végzettséget adott. Egy évig vezettem egy nyugdíjasokból álló kis közösséget a József Attila Művelődési Központban, 3 évet tanítottam táncot az Audi Iskolában, a jelenem pedig a Bezi Német Nemzetiségi Hagyományőrző Tánccsoport immáron második éve. Boldog vagyok köztetek, szeretem ezt a kis közösséget, lelkesen és nagyon nyitott szívvel jövök mindig közétek és remélem, hogy ez a kapcsolat még sokáig fog tartani az egyre bővülő tánccsoport segítségével, táncórákkal és fellépésekkel.

Bezi Szabadidős és Lovas-, Sportegyesület

Feltöltés alatt...

Bezi Község Tűzoltó és Polgárőr Egyesülete

Feltöltés alatt...

„Összefogás Beziért” Egyesület

Az „Összefogás Beziért” Egyesület 2004.06.28-án alakult meg.

Az Egyesület önkormányzati elven működő közösségi és szakmai érdekvédelmi, érdekképviseleti társadalmi szervezet.

Az Egyesület elsődleges feladatának tekinti Bezi község gazdasági és kulturális fejlődésének elősegítését, a településen élők közösségi összetartozásának erősítését.

Célja az Egyesületnek továbbá Bezi község oktatási és művelődési életének magas színvonalon történő biztosítása és fejlesztése a meglévő intézményrendszerrel szoros együttműködésben, különös tekintettel a Bezi községben működő óvoda és iskola működésének támogatására a rendelkezésre álló eszközökkel.

Az Egyesület vállalja a közösségi összetartozás erősítése érdekében kulturális, sport- és egyéb szabadidőprogramok szervezését és lebonyolítását, megszervezésének támogatását.

Az Egyesület éves programja

Az Egyesület tagjai kora tavasszal, általában márciusban szemetet szednek a településre bevezető utak mentén, ezen kívül közös feladat virágok ültetése és gondozása, gyermeknap támogatása, falunapi részvétel például süteményvásárral, nyárbúcsúztató szalonnasütés egy augusztus végi pénteken, őszi kirándulás szervezése. Negyedévente születésnapi összejöveteleket tartunk, ahol közösen köszöntjük az ünnepelt tagokat, évente kettő-három alkalommal társadalmi munkát végzünk elsősorban a falu szépítése érdekében, decemberben pedig immár hagyománnyá vált óévzáró bált rendezünk.

Tagok felvétele évente kétszer közgyűlés alkalmával. Belépési szándékot az elnöknek vagy bármelyik tagnak lehet jelezni.

Elnök: Gayer Csaba

Számlaszám: 59200154-11047588

2022-es évben egyesületünk támogatást nyert a NEA pályázaton, melyből több tevékenységünket is támogatni tudtuk. Áprilisban ellátogattunk a lipóti pékségbe csapatépítő programként, majd egyesületi pólókat készíttettünk a tagjaink számára. Éves kirándulásunk díjában nagy segítséget jelentett, hogy az utazási költség egy részét is támogatni tudtuk. Ezen kívül beszerzésre kerültek élelmiszer-alapanyagok és eszközök a hagyománnyá vált nyárvégi szalonnasütésre is.

2023 osszefog 01 2023 osszefog 02      

Bezi Községi SE

1999

A falu egyesülete 1997-ben alakult, s az első években csak felnőtt csapatot indítottuk. Ez az év az ismerkedés és tapasztalatgyűjtés jegyében telt. A ’98-as idényre már egy tartalékcsapatot is neveztünk, így a megyei III. osztályban teljes lett az egyesület részvétele. A két csapat létszámát elsősorban a falu fiatalságából szerette volna megoldani az egyesület vezetősége, de sajnos a falu kis létszámú, így elkerülhetetlen volt más településekről játékosok meghívása, befogadása.

1997-es állomány

 • Felnőttcsapat:

Bősze Attila (1968, Bedő Zsolt (1975), Sándor Károly (1973), Gáyer Csaba (1973), Szabó Ferenc (1974), Kovács József (1967), Tálos Krisztián (1978), Gitt László (1976), Szabados Tamás (1977), Szabados Miklós (1974), Deribó Gábor (1979), Barcza Csaba (1975), Kovács Róbert (1978), Varga Tamás (1978), Kovács Ernő (1971), Márczis Gábor (1979), Kovács Attila (1977), Csigi Zoltán (1978), Nagy István Gábor (1978), Both Tibor (1973), Kovács Tamás (1973), Deribó Krisztián (1977), Gősi Dénes (1970), Horváth Richárd (1977), Tóth Tamás

 • Tartalékcsapat:

Varga Péter (1982), Vásárhelyi Ödön (1983), Kövecses Norbert (1980), Németh Tihamér (1984), Székely István (1981), Szabó Zoltán (1984), Balics Attila (1981), Varga György (1982), Rácz Benedek (1980), Horváth Csaba (1982)

2019

A 2018/2019-es szezonban sajnos már csak egy csapatos kerettel tudott az egyesület a megyei bajnokságban szerepelni, létszámproblémák és a labdarúgó szövetség újabb szabályozásai megnehezítették a kistelepülések számára a csapatok szerepeltetését. A nehézségek ellenére azonban a csapat végigvitte ezt a szezont, de közös megegyezés született arról, hogy ha ideiglenesen is, de a labdarúgó bajnokságba egyelőre nem nevez ismét a KSE. Jelenlegi álláspontunk, hogy szeretnénk valóban helyiekből álló csapatot összeállítani, akik lelkesen folytathatják a sportot a település nevét viselve, így szeretnénk toborozni idősebb és fiatalabb focistákat is, hogy a 2020/2021-es idényben nevezhessenek bezi mezesek ismét, csak most már kispályás, akár teremben folytatott bajnokságba.

Az egyesület működése azonban a csapatok nevezésének hiánya miatt nem áll meg. A 2019-es év augusztusában sor került a második sportnapra (az első 2017-ben volt, ünnepelvén a labdarúgó csapat 20 éves fennállását), melyen nemcsak foci, hanem több sportág is kínálkozott az érdeklődők számára. Reggeltől futás, gyermek ügyességi verseny, jóga, zumba, funkcionális edzés várta a tettre kész kilátogatókat és nézőket, valamint női és férfi meccsekre is sor került. A napot fellépők és egy hangulatos bál zárta. (Képek a galériában.)

Női labdarúgó csapat

A női labdarúgó csapat helyi lányokból alakult a 2008-as évben, először környékbeli települések kispályás tornáin vettek részt, majd beneveztek a megyei amatőr kispályás bajnokságba, és 2019-ig folyamatosan részt vettek benne. A csapattagok többsége, némely években legalább a fele, bezi születésű játékos volt, hosszabb-vagy rövidebb időre azonban szomszédos és messzebbi települések (Győrsövényház, Kóny, Enese, Szilsárkány, Győr) focistái is erősítették a csapatot. (Képek a galériában)

A női csapat a 2019/2020-as szezonban sajnos létszámproblémák miatt nem tudott már nevezni. Az utolsó szezon kerete a következő volt:

Limpacher Klaudia (kapus), Lakatos Veronika, Gősi Melinda, Parcsami Alexandra, Gaszler Katalin, Wittmann Dominika, Sándor Evelin, Kovács Ramóna, Kiss Zsófia, Németh Mónika.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindegyik játékosnak, akik az elmúlt 10 évben erősítették a csapatot!

2020

A Bezi KSE 2020-ra a "Mozog a falu" programsorozatot tervezte, azonban a járványügyi helyzet és azzal járó intézkedések miatt ennek jó része meghiúsult. Ennek ellenére első alkalommal megtartottuk augusztus hónapban a helyi iskola aszfaltos pályáján a tengóversenyt, melyen különböző nemű és korosztályú csapatok is lelkesen vettek részt. Ezenkívül aktív résztvevői voltunk a szeptemberi családi napnak, programszervezésben és anyagi támogatással is kapcsolódtunk az önkormányzat rendezvényéhez. Téli hónapra tervezvén pedig sor került az első e-sport bajnokságra is, melyre a jelentkezők megtöltötték a Kultúrház nagytermét és két kivetítőn párhuzamosan játszották a FIFA mérközéseket.

2021

Egyesületünk 300 000 Ft támogatást nyert a a 2020 végén kiírt NEA pályázaton, ezen összeg felhasználását pedig elsősorban a falu rendezvényeire fókuszáljuk. A járványügyi korlátozások továbbra is gátat szabtak az első félévben a rendezvényeknek, azonban igyekszünk pótolni a lehetőségeket nyár óta. Augusztusban, a búcsúi rendezvények keretén belül megrendezésre került a második tengóverseny, melynek képei a Galériában is megtekinthetőek.

Az önkormányzattal közös szervezésben sor került az első Egészség- és sportnapra, melynek programja a KSE érintettségében következő volt:

 • szeptember 3. 17.30 taekwondo bemutató
 • szeptember 11. egész napos
  • 9.00 Falufutás (Nefelejcs utca Fehértó felőli végétől a majorig)
  • 9.00~10.00 Falumázsa reggeli falatokkal (helyszín: volt tsz major)
  • 10.30 Gerinctorna Molnár Sacival – egy kis gyakorlat
  • 11.15 Gerinctorna Molnár Sacival – mindennapi tippek, elméleti háttér
  • 11.15 45 perces erőpróba a kisebbeknek Ajtony Ákossal (6-14 éves korig) – ki marad talpon?
  • A győztes nyereménye: bowlingjegyek a családnak!
  • 12.00 Déli falatozás
  • 13.00 Kerékpártúra indulása közös fagyizással (Bezi – Fehértó – Rábcakapi – Lébény – Bezi)
  • 13.15 Fogápolási tippek és érdekességek Dr. Ferenczi Évával
  • 13.15 Aerobik Szépné Beával
  • 14.00 Önismereti tréning Szabó Veronika coach előadásában
  • 15.00 Egyéni rövid konzultációs lehetőség Szabó Veronikával az előadás után
  • 15.00 Tánctanulás kortól függetlenül – Jerusalema tánckihívás koreográfiája (Molnár Enikő)
  • 16.00 Hulladékmentes életmód előadás bábokkal
  • 13.00~16.00 Zöldellő Egyesület foglalkozásai (méhviaszos kendő, pólószatyor, farmertárgyak, papírfigurák készítése díjmentesen)
  • 17.00~ pingpong bajnokság (előzetes nevezés szükséges a meccsek megkezdéséig interneten vagy a helyszínen személyesen! Nyeremények: élményquadozás, vásárlási utalványok)
  • A napról képes beszámoló szintén a Galériában látható!

Szeptember 24-26. hétvégéjén bekapcsolódtunk a Kultúrházak éjjel-nappal akcióba, és egy sikeres hangulatfényes jógaestet tartottunk Nagy Viktóra jógaoktató meghívásával. Az esemény ismétlését tervezzük a nagy érdeklődésre való tekintettel!

Évvégén sor került a II. FIFA bajnokságra is, ahol ez alkalommal is nemcsak bezi, hanem más településről érkezett versenyzők is összemérték tehetségüket, és az első három helyezett díjazásban részesült.

A 2022-es év elején megtartottuk újabb pingpong bajnokságunkat, szintén szép számmal iratkoztak fel résztvevők, így külön férfi és női kategóriában hirdettünk díjazottakat. A március hónap pedig egy tavaszköszöntő jógaalkalmat is hozott az érdeklődőknek.
Májusban megszerveztük a KSE első családi kirándulását is, úticélunk a tordasi élményfalu volt. Egyesületi tagok és családtagjaik vágtak neki a csapatépítő akadálypályának, majd kipróbáltuk többek között a szabadulószobákat, a lövészetet, íjászatot és más ügyességi játékokat is. Ez évben is támogattuk tombolafelajánlással, valamint reggeli jóga megszervezésével a község falunapját, ezen kívül hozzájárultunk a bezi kisiskilások kirándulásának költségeihez azzal, hogy megvásároltuk részükre a belépőjegyeket a rezi kaland- és dínóparkba, hogy egy mozgással tarkított kellemes napot tölthessenek ott el a tanév végén.

A téli időszakban pingpongestet szerveztünk, valamint 2023 elején szintén csapatépítő céllal sort kerítettünk egy bowling-délutánra is. A 2022-es év NEA támogatásának fennmaradó részét pedig sporteszközök beszerzésére fordítottunk: az iskolások számára labdák és polifómok, az óvodások részére pedig egyensúlyozó hinta és palló került megvásárolásra, amit a két intézmény a sportegyesülettel kötött együttműködési megállapodás alapján használatba is vett.

2023 kse 01    2023 kse 02