Iskola

A Bezi Iskola a 2015/2016-os tanévig a Lébényi Általános Iskola és AMI Tagintézménye volt, a  2016/2017-es tanévtől  Telephelyévé minősült.

Az iskola 1994-ben épült. Felszereltségét, állagát tekintve felveszi a versenyt a városi iskolákkal. Az iskola udvarában minden igényt kielégítő aszfaltos sportpálya van (normál kapu, kisméretű kapu, kosárlabda palánk, teniszháló és felrajzolt teniszpálya). A gyermekek minden nap –jó idő esetén- a szabad levegőn vannak. A napközi otthon látogatottsága 100%-os. Az étkeztetés az épületben lévő konyhán, helyben készített ételekkel történik (napi három alkalommal.)

Az iskola komoly hangsúlyt fektet a német nyelv oktatására, melyet nemzetiségi nyelvként oktatják.

A szülői munkaközösség hozzájárulásával lehetőségünk van színház bérlet vásárlására a győri Vaskakas Bábszínházba. A gyerekek utaztatását a falu-és a sportbusszal oldjuk meg. Sok tanulónk a Lébényi Zeneiskola fúvós és zongora tanszakának növendéke. Minden tanévben a 3. osztályosok úszás oktatásban vesznek részt, amely a Mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola uszodájában zajlik. Iskolánkban péntek délutánonként furulya szakkör működik.

A gyerekek számos faluszintű rendezvényen készülnek műsorral: pl.október 23. március 15.

Emellett novemberben Márton napján lampionos felvonulás, decemberben a Karácsonyváró, februárban a farsang, májusban az anyák napja és a gyereknap minden évben megrendezésre kerül.

A felsorolt rendezvényeket támogatja a Bezi Község Önkormányzata, Német Nemzetiségi Önkormányzat, az Összefogás Beziért Egyesület és a Szülői Munkaközösség.